Zespół Szkół Technicznych
im. gen. Ignacego Prądzyńskiego w Augustowie

Dnia 12 marca 2019 r., w naszej szkole, odbyły się warsztaty kulinarne. Na zajęcia do klasy III kucharz, w ramach integracji, zostali zaproszeni uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych w Augustowie. Celem spotkania było rozwijanie kompetencji zawodowych oraz propagowanie zdrowego stylu żywienia.

Zaproszeni goście, w profesjonalnie wyposażonej pracowni gastronomicznej, mogli poczuć się jak prawdziwi kucharze przygotowując tradycyjną sałatkę jarzynową z tostami, kruche babeczki z galaretką i bitą śmietaną, muffinki z wiśniami. Tego typu zajęcia ukazują, jak młodzież ze sobą chętnie współpracuje podczas przygotowywania posiłków. Najprzyjemniejsza jednak była degustacja przygotowanych przysmaków. Zajęcia przygotowała mgr Małgorzata Różańska, mgr Izabella Kęcik oraz mgr Emilia Skindzier.