Nasza szkoła została zakwalifikowana do drugiej edycji konkursu dla szkół i klas gastronomicznych "WYZWANIE MAKRO CHEFA". Do konkursu zakwalifikowano jedynie 20 szkół z całej Polski.

Zakwalifikowane szkoły mają za zadanie:

- stworzyć zespół  oraz  wyznaczyć lidera,

- opracować autorski przepis na danie street food, z wykorzystaniem produktów: makro chef papryczki piri piri, makro chef karczochy serca całe, makro chef fasola w sosie pomidorowym, makro chef premium pulpa mango, które  zespół otrzyma od organizatora - wartość produktów wynosi 150 zł., zespół może używać także innych, wybranych przez siebie produktów, jednak niezbędne jest wykorzystanie wyżej wymienionych produktów,

- wykonać  autorskie zdjęcia przygotowanej potrawy,

- przygotować opis szkoły i zespołu oraz wykonać zdjęcie zespołu.

Mamy nadzieję, że sprostamy wymaganiom konkursu i stworzymy niepowtarzalne danie.